Grannsamverkan v.16

Samverkare,

Vårsolen börjar göra entré, och brottstalen börjar ge  vika…

I Stor Göteborg har det varit 44 brott sedan 31/3, senaste rapporten, och här i Syd har vi haft 8 brott.  5 i öst- och 3 i väst.

Glädjande är  att endast 2 st. är fullbordade-resten försök. Ingen koncentration , Se bil. 1 och 2.

I kartbilden i bilaga (ingen vacker karta) synes alla inbrott och försök  från 1/1-20. 158 st. Vad som är slående är att i stort sett alla delar av området är drabbat.

Januari och Februari var ju inga roliga månader, men nu i Mars har det normaliserats. (se nedan)

Vi Grannsamverkare kan dock glädjas åt att de flesta brotten sker i områden som saknar grannsamverkan.

Några undantag dock: Solängen Mölndal, Råda Portar Mölnlycke och Södra Stommen i Landvetter som alla haft 4-5 brott i sina områden TROTS Grannsamverkan.

Kanske är det där  lite läge att och ta del av de tips som anges i bilaga, och i dessa områden läsa på om minimikraven i Grannsamverkan.

Bild 2 är ju trevligare. Att kurvan är tydligt bruten och att frekvenserna nu är lägre än normalt.

Inte för att jag vill tillskriva Coronan all ära, men nog har det betydelse att många fler människor är hemma med social distans.

Skall ju även nämnas att Litauern som vi har häktad greps den 23/3, och som utredaren säger ”Utredningsläget är gott”. Kanske kommer vi upp i tiotalet brott på honom.

Tydligt är ju också att av de 8 brott vi haft sedan 31/3, så är det endast 2 st fullbordade brott, 6 st är försök/avbrutna av larm eller målsägare !!

Observation från en grannsamverkare på Näset, kanske är det bra att hålla ögonen öppna…

” Den 14 april ca 18:00 promenerar tre män på Klagshamnsgatan / Borghamnsgatan / Sandhamnsgatan. De måste ha gått skogsstigen från Bjölahamnen till Klagshamnsgatan eftersom det är en återvändsgata. De tittar på husen de passerar och på gatuskyltarna. Uppskattar deras ålder till 25-30 år, vältränade. Två gick med luva och en med mössa, 180-185 cm långa. De pratade inte svenska och av deras beteende och yttre framgår att de inte hör hemma på Näset. Senare står samma grupp vid Åkereds-rondellen och väntar. Det kommer en stor svart Audi SUV och plockar upp dem, de verkar hela tiden observera omgivningen som att de inte vill bli sedda. Förarens körbeteende visar att han inte är hemma i området. De kör först i riktning från Näset och efter 10 minuter kör de ut mot Näset. ”

Faran är således inte över, och vi fortsätter att vara goda och aktiva  iakttagare.

Ring in tips och underrättelser via 114 14 alt. www.polisen.se

Vid pågående brott ring 112.

Med Solig Vår Hälsning
Niklas Brehm
Polisinspektör

Bilaga 1
Bilaga 2
Bilaga 3

Brottsförebyggande tips i vardagen
Detta är Grannsamverkan

 

Kommentarer inaktiverade.