Grannsamverkan v 42

Hej alla återigen igen!

Nu när vår grannsamverkansguru Niklas Brehm gått i pension är det i första hand undertecknad som tar över arbetet kopplat till detta. Även jag heter Niklas och började som polis i gamla Mölndals polisdistrikt år 1991. Efter diverse olika uppdrag jobbar jag idag som kommunpolis, vilket innebär att jag jobbar strategiskt med de brottsförebyggande frågorna, först och främst ihop med kommuner, stadsdelar och diverse privata aktörer. Vid min sida har jag min kollega Linda Bergvall som också kommer vara med att stötta i grannsamverkansarbetet.

När det gäller grannsamverkan så ledde jag arbetet med att utveckla arbetet inom Storgöteborg för ett antal år sedan och jag har också regelbundet genomfört grannsamverkansutbildningar.

Jag hoppas och tror att ni inte kommer märka av så stor skillnad utan arbetet går vidare som tidigare. Med tanke på mitt ordinarie uppdrag som kommunpolis så kommer jag säkerligen sprida en del Brottsförebyggande information via denna kanalen utöver månadsbrev gällande inbrottsläget.

I Detta utskick vill jag flagga för att det för tillfället är många bedrägeriförsök mot i första hand äldre kvinnor. Det senaste moduset är att någon ringer upp och säger att kontot blivit kapat och att de skall hjälpa till och ställa allt tillrätta. Vid flertalet av de sista anmälda brotten har de sagt sig vara från KLARNA. I vilket fall som helst. STARTA ALDRIG UPP BANK ID PÅ BEGÄRAN OCH LÄMNA ALDRIG UT KONTONUMMER, KODER ELLER KORT.

Jag vill också passa på att påminna er alla att TIPSA POLISEN, vilket man gör genom polisen.se –  eller via 11414.

Det är viktigt att tips kommer in rätt väg för att samordningen skall fungera.

BROTTSLÄGE INBROTT I BOSTAD SEPTEMBER 2021

4 Villainbrott
3 Försök Villainbrott
2 Lägenhetsinbrott
1 Försök Lägenhetsinbrott
1 Fritidshusinbrott

Med vänlig hälsning!
Niklas Svensson
Kommissarie/Kommunpolis


Kommentarer inaktiverade.