Info Comhem + påsk.

Hej alla Brf Gunnebodal!

Här kommer information om vårt Comhem-avtal som nu är uppsagt. Bifogar också information om föreningens påskpyssel och fika som vi har valt att göra om.

Vi ger de av er som vill möjlighet att ute i friska luften.
När vi funderade över hur och om vi skulle ordna ett påskfirande detta år har vi tagit avstamp i Folkhälsomyndighetens information och regeringens krav.

 

Vi räknar med att vi (som tidigare år) inte blir så många som 50 personer men har under alla omständigheter möjlighet att dela upp oss på olika platser om det mot all förmodan skulle behövas.
Utomhus är risken för att smitta nån annan minimal när vi har egen fika och aktiviteter som inte kräver att vi är tätt inpå varandra.
Barnen leker tillsammans både hemma, på dagis och skola så där är det ingen skillnad.
Det som är viktigt för alla att tänka på vid detta tillfälle, precis som alla andra dagar, är att om man är sjuk med symptom från luftvägarna (hosta, feber, andnöd, halsont) så stannar man hemma.
Även Du som inte har barn är givetvis hjärtligt välkommen att ansluta och leta efter ett ägg! Kanske ett välbehövligt tillfälle att träffa andra under trygga former?

 

Öppna bilagorna för mer detaljerad information!

P.s. Styrelsen vill påminna om möjligheten att genom eget utlägg köpa in blommor/blomjord och fixa en gemensam plantering i våra områden. Kvitto och ifylld blankett (finns utanför expeditionen) lämnas till styrelsen som ordnar med återbetalning.

Vänligen

Styrelsen

Hjälp i dessa hysteriska tider.

Hej kära boende!

Vi har medlemmar som vill hjälpa till i dessa hysteriska tider.

För de boende som känner att de har problem med sina dagliga bestyr såsom att handla, skjuts till läkaren, eller kanske vill ha hjälp med installation av Skype för att kunna hålla kontakten med nära och kära.

Ni får gärna höra av er till Ulrika på Mogatan 15. (Telefon-nummer till henne kommer att finnas i ett pappers-utskick som kommer inom kort i er brevlåda, alternativt på mail.)

För boende som gärna vill hjälpa till så skicka gärna ett sms till Ulrika så att hon vet.

Tack alla som ställer upp för era grannar!
Ta hand om er!

Med vänliga Hälsningar
Styrelsen Gunnebodal

MEDLEMSBREV VÅR

Efter en fjuttig vinter med många murriga dagar känns det nu äntligen som om ljuset är tillbaka och vårtecknen hopar sig.

Under våren händer det flera spännande saker i föreningen.

Vi startar påskfirandet med att bjuda in er på skärtorsdagen den 9 april. På grund av det speciella läget just nu med Covid -19 så avvaktar vi med att bestämma hur vi firar, tills vi vet lite mer om hur situationen ser ut i början på april. Kanske kan vi i år fira på ett sätt som minimerar risken för att ev. smitta sprids under en sån samling. T.ex. kan vi anordna fika och lekar utomhus om vädret tillåter. Vi återkommer när det närmar sig men oavsett så är ung som gammal välkommen! Kom och fira våren med goda grannar!

Föreningens kanske viktigaste händelse är Årsstämman och den går av stapeln 25 maj, kl 18:30 i Kvarterslokalen. Vi fortsätter på förra årets uppskattade initiativ och bjuder på något att äta i samband med mötet. När det börjar närma sig kommer en kallelse tillsammans med årsredovisningen i era brevlådor. Desto fler som visar intresse – ju bättre blir det!

Vårens gemensamma Städdag planeras i år till den 2 maj. Vi träffas som vanligt på morgonen och fördelar dagens sysslor, ser till att hålla våra fina områden i skick och umgås sen kring lite att gott att äta. Som vanligt blir det också både roligare och enklare om så många som möjligt sluter upp! När det närmar sig kommer en separat påminnelse i brevlådan. Håll utkik!

Styrelsen vill förtydliga några saker gällande aktiviteter som kan bokas i Kvarterslokalen.

  • Rökning är förbjuden i kvarterslokalen och i direkt anslutning till entréerna. Som en lämning från forna tider sitter det en askkopp på väggen. Där kan man lägga sin fimp men cigaretten får rökas på behörigt avstånd – där rök inte kommer in i tvättstuga/lokal. Som medlem i föreningen ansvarar Du för att ditt sällskap följer denna regel.
  • Det är viktigt att städningen efter kalas sker efter den lista som finns i köket och detta sköts oftast väldigt bra. Dock glöms soppåsen utanför entrén ibland bort och drar då lätt till sig skator som ser sin chans. Glöm inte den!
  • På förekommen anledning får Styrelsen be er som har ungdomar som använder sig av lokalen att se till att också dom städar efter sig både inne i och utanför lokalen.
    Annars tycker vi nog alla att det är roligt att lokalen används så ofta – härligt med liv och rörelse!

Under det senaste halvåret har tre lås till våra gemensamma utrymmen behövts bytas. Det har berott på att nyckeln brutits av inuti låset och enda åtgärden är då att byta ut låskolven. Tänk på att vara varsamma och t.ex. inte öppna dörren med bara nyckeln.

Styrelsen vill även påminna er som har garage att dosan till dörren ägs av Dig som medlem, inte föreningen. Borttappad eller trasig dosa ersätter Du själv genom kontakt med Garageportsexperten.

På infomötet om fiber lovade Styrelsen att ta fram ett datum för när nuvarande tjänst från Comhem avslutas. Det kommer som ett separat utskick så fort vi har fått fram ett datum.

Vi vill även hälsa våra nyinflyttade på nr 77, Magnus och Nina välkomna!

Med detta önskar Styrelsen alla i föreningen en fortsatt trevlig vår – vi ses på våra gemensamma evenemang!

Grannsamverkan v.9

Hej Samverkare,

Tyvärr håller trenden i sig med fortsatt höga frekvenser…
Februari har hittills 70 brott mot förväntade 44 !!
Dock så sker de flesta brotten i områden som saknar Grannsamverkan.

Cirklarna i kartan visar på teorin om risken att utsättas inom en radie av 200 meter från ett redan begånget brott.
Enligt teorin bör man iakttaga försiktighet upp till 14 dagar efter att någon i närområdet drabbats.

Bilden nedan från Spårhaga var från den 27:e. Ökad uppmärksamhet i de södra delarna –tack.

Ta hand om er och hjälp varandra.
Ring 114 14 och lämna tips/information, eller www.samverkanmotbrott.se
Ring 112 vid nära förestående eller pågående brott.

Nästa utskick beräknas till v 13, enär jag skall till varmare breddgrader och stärka upp min golfsving 😉

Trevlig helg

Med Vänlig Hälsning
Niklas Brehm
Polisinspektör

Bilaga 1
Bilaga 2

Grannsamverkan v.8

Samverkare,

Sportlovet är över och vi kan se att de förhöjda frekvenserna ligger kvar…
Sedan förra utskicket har vi haft 28 st. brott. (2 per dag)
81 st. i hela Stor Göteborg…
Stor koncentration i de västra delarna, se bil. 1.

Vi kan se i kartan att på flera ställen att det skett fler brott i samma område.
Det är av stort värde att vara vaksam även efter att inbrott skett.

Fortsatt uppmärksamhet, framförallt kring Påvelund Fiskebäck Önnered…
Nu väntar vi på Ljuset.

Med Vänlig Hälsning
Niklas Brehm
Polisinspektör

Bilaga 1
Bilaga 2