Grannsamverkan v.40

Hej alla!

Nu när vår grannsamverkansguru Niklas Brehm gått i pension är det i första hand undertecknad som tar över arbetet kopplat till detta. Även jag heter Niklas och började som polis i gamla Mölndals polisdistrikt år 1991. Efter diverse olika uppdrag jobbar jag idag som kommunpolis, vilket innebär att jag jobbar strategiskt med de brottsförebyggande frågorna, först och främst ihop med kommuner, stadsdelar och diverse privata aktörer. Vid min sida har jag min kollega Linda Bergvall som också kommer vara med att stötta i grannsamverkansarbetet.

När det gäller grannsamverkan så ledde jag arbetet med att utveckla arbetet inom Storgöteborg för ett antal år sedan och jag har också regelbundet genomfört grannsamverkansutbildningar.

Jag hoppas och tror att ni inte kommer märka av så stor skillnad utan arbetet går vidare som tidigare. Med tanke på mitt ordinarie uppdrag som kommunpolis så kommer jag säkerligen sprida en del Brottsförebyggande information via denna kanalen utöver månadsbrev gällande inbrottsläget.

I Detta utskick vill jag flagga för att det för tillfället är många bedrägeriförsök mot i första hand äldre kvinnor. Det senaste moduset är att någon ringer upp och säger att kontot blivit kapat och att de skall hjälpa till och ställa allt tillrätta. Vid flertalet av de sista anmälda brotten har de sagt sig vara från KLARNA. I vilket fall som helst. STARTA ALDRIG UPP BANK ID PÅ BEGÄRAN OCH LÄMNA ALDRIG UT KONTONUMMER, KODER ELLER KORT.

Jag vill också passa på att påminna er alla att TIPSA POLISEN, vilket man gör genom polisen.se –  cid:image003.png@01D7BEA1.BC0671B0 eller via 11414.
Det är viktigt att tips kommer in rätt väg för att samordningen skall fungera.

BROTTSLÄGE INBROTT I BOSTAD SEPTEMBER 2021

4 Villainbrott
3 Försök Villainbrott
2 Lägenhetsinbrott
1 Försök Lägenhetsinbrott
1 Fritidshusinbrott

Med vänlig hälsning!
Niklas Svensson
Kommissarie/Kommunpolis

Städdagen uppskjuten

Hej!
På grund av mycket regnig väderprognos för nästa helg väljer vi att skjuta upp städdagen till 9 oktober. Med förhoppningar om bättre förutsättningar för utearbete!

Vänligen
Styrelsen
Brf Gunnebodal

Medlemsbrev Höst 2021

Sensommar går över i höst och efter en välbehövlig semester närmar sig nu krispiga morgnar och bladverk som skiftar färg.

Vi har fått nya medlemmar på Mogatan 105 under sommaren. Välkomna Isabell och Mathias!

Fönsterbytena har kommit igång och planeras vara färdiga under september. Snickarna kommer ringa upp någon dag innan för att göra upp om åtkomst till bostaden. Bra tänka på om det ringer från ett okänt nummer.

Gällande aktiviteterna under hösten så kommer vi se till att följa restriktionerna från FHM och skapa så trygga förutsättningar för deltagande som möjligt.

Vi vill uppmärksamma alla med husdjur att strö med urin och avföring inte kan läggas i deponin. Det ska läggas i påsar och sen slängas i kärlet för brännbart avfall.

Det kommer bli en kostnadshöjning för sopkärlen. Med tanke på det och även på att vi inte får plats med fler kärl i befintlig lokal så gäller det att KOMPRIMERA och att GROVSOPOR/STÖRRE KARTONGER ALDRIG HAMNAR I FÖRENINGENS SOPRUM. Ursäkta versalerna men det blir lite tröttsamt att upprepa. Påminn varann om någon glömmer av sig.

Höstens städdag är planerad till 2/10, 9:30 samlas vi utanför kvartersgården.

Styrelsen får olika önskemål om städdagens placering i kalendern. Den önskas både tidigt på hösten eller lite senare efter att löven har fallit. Det är för- och nackdelar med båda varianterna. Vi har valt ett lite tidigare datum bl.a. för att det ska bli lättare att kunna vara utomhus länge om vädret är lite sämre men även för att undvika hård mark om vi behöver åtgärda något i planteringarna te.x.

Som vanligt är städdagen alla medlemmars gyllene tillfälle att se över föreningens byggnader och gemensamma ytor. Vi ser till att hålla området helt, rent och fint. Utöver det kan vi passa på att träffas, lära känna våra nya grannar, prata lite och ta en fika tillsammans. En påminnelse kommer som vanligt när det börjar närma sig.

Om det finns någon som vill göra våren extra blommande och plantera höstlök på en gemensam yta (snödroppe, krokus, påsklilja t.ex) så är detta en bra dag att göra det med hjälp av grannar. Lämna in kvitto på inköp till styrelsen så ersätts det direkt till dig.

Under städdagen brukar vi ha en fotograf som smyger runt och förevigar allt det fina vi jobb vi utför. Är det nån som har en kamera och vill agera fotograf så vore det roligt att åter kunna lägga upp bilder på hemsidan. Om Du inte alls vill vara med på bilder är det bara att säga till.

Vi återupptar Halloweenfirandet så boka in 30/10 kl 15-17. Exakt vad vi hittar på återkommer vi till men lägg in en save-the-date i kalendern!

Vi fortsätter under hösten med åtgärder av lekplatserna efter den inspektion och behovsinventering som gjorts. Det innebär åtgärd på säkerhetsbrist och att fräscha upp och i något fall ersätta slitna delar.

Även kvarterslokalen kommer åtgärdas gällande inre underhåll då ytskikten är slitna och vi behöver även färdigställa utrymmet på nedre plan som fick saneras efter ett kylskåpshaveri. För att hålla nere kostnaden för detta är föreningen i behov av medlemmar som kan vara behjälpliga. Är du flink på ytskikt så hör av dig till styrelsen!

Vi ses på Städdagen!

Vänliga hälsningar Styrelsen
Brf Gunnebodal