MEDLEMSBREV VÅR

Efter en fjuttig vinter med många murriga dagar känns det nu äntligen som om ljuset är tillbaka och vårtecknen hopar sig.

Under våren händer det flera spännande saker i föreningen.

Vi startar påskfirandet med att bjuda in er på skärtorsdagen den 9 april. På grund av det speciella läget just nu med Covid -19 så avvaktar vi med att bestämma hur vi firar, tills vi vet lite mer om hur situationen ser ut i början på april. Kanske kan vi i år fira på ett sätt som minimerar risken för att ev. smitta sprids under en sån samling. T.ex. kan vi anordna fika och lekar utomhus om vädret tillåter. Vi återkommer när det närmar sig men oavsett så är ung som gammal välkommen! Kom och fira våren med goda grannar!

Föreningens kanske viktigaste händelse är Årsstämman och den går av stapeln 25 maj, kl 18:30 i Kvarterslokalen. Vi fortsätter på förra årets uppskattade initiativ och bjuder på något att äta i samband med mötet. När det börjar närma sig kommer en kallelse tillsammans med årsredovisningen i era brevlådor. Desto fler som visar intresse – ju bättre blir det!

Vårens gemensamma Städdag planeras i år till den 2 maj. Vi träffas som vanligt på morgonen och fördelar dagens sysslor, ser till att hålla våra fina områden i skick och umgås sen kring lite att gott att äta. Som vanligt blir det också både roligare och enklare om så många som möjligt sluter upp! När det närmar sig kommer en separat påminnelse i brevlådan. Håll utkik!

Styrelsen vill förtydliga några saker gällande aktiviteter som kan bokas i Kvarterslokalen.

  • Rökning är förbjuden i kvarterslokalen och i direkt anslutning till entréerna. Som en lämning från forna tider sitter det en askkopp på väggen. Där kan man lägga sin fimp men cigaretten får rökas på behörigt avstånd – där rök inte kommer in i tvättstuga/lokal. Som medlem i föreningen ansvarar Du för att ditt sällskap följer denna regel.
  • Det är viktigt att städningen efter kalas sker efter den lista som finns i köket och detta sköts oftast väldigt bra. Dock glöms soppåsen utanför entrén ibland bort och drar då lätt till sig skator som ser sin chans. Glöm inte den!
  • På förekommen anledning får Styrelsen be er som har ungdomar som använder sig av lokalen att se till att också dom städar efter sig både inne i och utanför lokalen.
    Annars tycker vi nog alla att det är roligt att lokalen används så ofta – härligt med liv och rörelse!

Under det senaste halvåret har tre lås till våra gemensamma utrymmen behövts bytas. Det har berott på att nyckeln brutits av inuti låset och enda åtgärden är då att byta ut låskolven. Tänk på att vara varsamma och t.ex. inte öppna dörren med bara nyckeln.

Styrelsen vill även påminna er som har garage att dosan till dörren ägs av Dig som medlem, inte föreningen. Borttappad eller trasig dosa ersätter Du själv genom kontakt med Garageportsexperten.

På infomötet om fiber lovade Styrelsen att ta fram ett datum för när nuvarande tjänst från Comhem avslutas. Det kommer som ett separat utskick så fort vi har fått fram ett datum.

Vi vill även hälsa våra nyinflyttade på nr 77, Magnus och Nina välkomna!

Med detta önskar Styrelsen alla i föreningen en fortsatt trevlig vår – vi ses på våra gemensamma evenemang!

Kommentarer inaktiverade.